Long COVID klachten

Revalidatie voor Long COVID Coronapatiënten

Coronapatiënten kunnen nu bij Fysiotherapie Mariastraat in hun revalidatietraject worden begeleid. De therapie richt zich hierbij op zowel het fysieke traject, als voeding en de mentale gevolgen die een corona-infectie kan hebben op de patiënt. 

We zijn gespecialiseerd in longaandoeningen en hebben ons via Chronisch ZorgNet speciaal verdiept in de behandeling van patiënten die herstellen van corona.

Onze longfysiotherapeut richt zich zowel op de revalidatie van Coronapatiënten die thuis ziek zijn geweest als patiënten die in het ziekenhuis hebben gelegen. Beide groepen blijken na herstel van de infectie soms nog ernstig verzwakt en hebben baat bij het opbouwen van spierkracht en conditie om de dagelijkse activiteiten weer op te pakken. Er is ook aandacht voor mentale gezondheid, voeding en participatie.

We werken nauw samen met andere zorgaanbieders om ervoor te zorgen dat je de beste zorg krijgt. Bijvoorbeeld, als je last hebt van spraak- of slikklachten, betrekken we een logopedist bij je zorg. Als dagelijkse activiteiten moeilijk zijn, kunnen we een ergotherapeut inschakelen. En als je te maken hebt met verminderde eetlust of gewichtsschommelingen, kan een diëtiste je adviseren.

Natuurlijk is de huisarts ook betrokken bij je behandeling. Als onze fysiotherapeut signalen van verwerkingsproblematiek herkent, zoals angst of depressie, zal er directe terugkoppeling plaatsvinden met de huisarts. Zo kan de huisarts de juiste ondersteuning bieden en indien nodig verwijzingen regelen.

Up-to-date kennis

Wij hebben ons gespecialiseerd in de revalidatie van coronapatiënten door middel van cursussen en colleges aangeboden door Chronisch ZorgNet. Hierin werd alle beschikbare kennis op een overzichtelijke manier aangeboden. Daarnaast blijft onze fysiotherapeut up-to-date door periodieke Webinars (online colleges) van Chronisch ZorgNet te volgen. Dit zorgt ervoor dat we op de hoogte blijven van de nieuwste inzichten en ontwikkelingen.

Wat is Chronisch ZorgNet?

Chronisch ZorgNet certificeert o.a. fysiotherapeuten die gespecialiseerd zijn in het behandelen van patiënten met chronische aandoeningen. Zorgverleners die zich willen specialiseren kunnen een speciaal scholings- en certificeringstraject volgen, waardoor ze erkend worden als Chronisch ZorgNet-specialist. Het doel van Chronisch ZorgNet is om de zorg voor mensen met chronische aandoeningen te verbeteren, hun kwaliteit van leven te verhogen, en complicaties te voorkomen. 

Door de samenwerking met Chronisch ZorgNet kunnen patiënten ervan verzekerd zijn dat ze behandeld worden door zorgverleners met specifieke expertise in het omgaan met chronische aandoeningen. Deze zorgverleners zijn op de hoogte van de laatste inzichten en behandelmethoden, waardoor ze de best mogelijke zorg kunnen bieden aan hun patiënten.

Meer informatie over Long COVID klachten

Wil je graag meer informatie ontvangen? Stuur ons dan gerust een e-mail of maak gelijk een afspraak. We staan klaar om al je vragen te beantwoorden en je verder te helpen.

Afspraak maken

Wil je liever gelijk een afspraak maken? Dat kan op twee manieren. Via onze afsprakenplanner kun je zelf eenvoudig een geschikt tijdstip kiezen wat jou het beste uitkomt. Je kunt ons uiteraard ook bellen. Wij zijn van maandag tot en met vrijdag, tijdens openingstijden, bereikbaar om een afspraak in te plannen.

Mocht je onze voice-mail krijgen, spreek dan gerust in. We bellen altijd terug!

Plan online een afspraak

Fysiotherapie Mariastraat

Sint Mariastraat 75
3014 SH Rotterdam

Bel ons 010 - 4362127

Stuur een Whatsapp

Of mail ons


Locatie

Sint Mariastraat 75
3014 SH Rotterdam

Algemene voorwaarden
Privacy Policy

Openingstijden

Maandag en Woensdag:  08.00 tot 18.00 uur
Dinsdag en Vrijdag van 08.00 tot 20.00 uur
Donderdag van 08.00 tot 17.00 uur

Wij behandelen uitsluitend op afspraak.


FYSIOTHERAPIEPRAKTIJK ROTTERDAM CENTRUM © Fysiotherapie Mariastraat 2024