Beweegprogramma

Een beweegprogramma heeft als doel mensen te leren om dagelijks voldoende te bewegen en vooral te blijven bewegen.Het is wetenschappelijk bewezen dat gezonder leven en voldoende bewegen een positief effect hebben op je algehele gezondheid.

Voor wie is het?

Een beweegprogramma is voor mensen met een chronische aandoening en die gemotiveerd zijn om in beweging te komen. Door deze aandoening worden ze ervan weerhouden om goed in beweging te blijven. De volgende chronische aandoeningen komen in aanmerking voor een beweegprogramma: COPD, LongCOVID, longklachten, chronische lage rugklachten, artrose.

Wat is het doel?

Ons beweegprogramma heeft als doel: mensen leren om dagelijks voldoende te bewegen en vooral actief te blijven, waarbij we streven naar het behalen van de NNGB (Nederlandse Norm voor Gezond Bewegen). Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat een gezondere levensstijl, samen met regelmatige lichaamsbeweging, een positief effect heeft op verschillende aspecten van je algehele gezondheid. Het versterkt niet alleen je spierkracht, longfunctie en bloedvaten, maar verbetert ook je bloeddruk, botten en gewrichten en uiteindelijk je algehele kwaliteit van leven. Dit geeft je des te meer reden om zo snel mogelijk in beweging te komen!

We begrijpen dat mensen met een chronische aandoening vaak moeite hebben om voldoende te bewegen of om de juiste bewegingsvorm te vinden. Daarom is ons beweegprogramma zo opgezet dat het ook gericht is op het verstrekken van informatie over hoe om te gaan met de specifieke aandoening, en wat de beste manieren zijn om fit te blijven, afgestemd op individuele behoeften. Daarnaast leggen we de nadruk op het plezier tijdens het bewegen, want wanneer bewegen leuk wordt, is de kans groter dat het een integraal onderdeel wordt van je dagelijkse routine. Bovendien ontvangt elke cliënt waardevolle informatie over het leiden van een gezond leven in het algemeen, zodat ze hun gezondheid op meerdere fronten kunnen verbeteren.

Deze aandoeningen kunnen baat hebben bij onze beweegprogramma's:

  • Etalagebenen / perifeer arterieel vaatlijden / claudicatio intermittens
  • Artrose knie en heup
  • Chronische lage rugklachten
  • COPD en astma
  • Long COVID
  • Osteoporose

Meer informatie over Beweegprogramma

Wil je graag meer informatie ontvangen? Stuur ons dan gerust een e-mail of maak gelijk een afspraak. We staan klaar om al je vragen te beantwoorden en je verder te helpen.

Afspraak maken

Wil je liever gelijk een afspraak maken? Dat kan op twee manieren. Via onze afsprakenplanner kun je zelf eenvoudig een geschikt tijdstip kiezen wat jou het beste uitkomt. Je kunt ons uiteraard ook bellen. Wij zijn van maandag tot en met vrijdag, tijdens openingstijden, bereikbaar om een afspraak in te plannen.

Mocht je onze voice-mail krijgen, spreek dan gerust in. We bellen altijd terug!

Plan online een afspraak

Fysiotherapie Mariastraat

Sint Mariastraat 75
3014 SH Rotterdam

Bel ons 010 - 4362127

Stuur een Whatsapp

Of mail ons


Locatie

Sint Mariastraat 75
3014 SH Rotterdam

Algemene voorwaarden
Privacy Policy

Openingstijden

Maandag en Woensdag:  08.00 tot 18.00 uur
Dinsdag en Vrijdag van 08.00 tot 20.00 uur
Donderdag van 08.00 tot 17.00 uur

Wij behandelen uitsluitend op afspraak.


FYSIOTHERAPIEPRAKTIJK ROTTERDAM CENTRUM © Fysiotherapie Mariastraat 2024