Dry needling

Pijnverlichting en spierontspanning

Bij Fysiotherapie Mariastraat hebben we een schat aan ervaring in dry needling. Sinds 2005 hebben we gecertificeerde therapeuten in dienst en waren we een van de eerste praktijken die deze behandelmethode konden aanbieden aan onze patiënten. Deze uitgebreide ervaring stelt ons in staat om dry needling effectief toe te passen bij schouder-, nek- en lage rugklachten, maar ook voor andere klachten biedt deze techniek uitkomst.

Met dry needling behandelen we triggerpoints, ook wel bekend als spierknoopjes, in de spieren met behulp van een speciale acupunctuurnaald.

Een triggerpoint is een drukpijnlijke plek in een spier die vaak ook pijn op afstand veroorzaakt.

Deze triggerpoints kunnen ontstaan door verschillende redenen, zoals:

  • acuut, door een verkeerde houding of beweging,
  • chronisch, door langdurige verkeerde houding,
  • blessures of overbelasting bij sporten,
  • langdurige afwezigheid van beweging na bijvoorbeeld het dragen van gips
  • bij stress- of spanningsklachten.

Vanuit een triggerpoint kan pijn uitstralen naar een gebied waar de spier zelf niet loopt, dit wordt myofasciale pijn genoemd. Met de naalden behandelen we de triggerpoints, waardoor ook het gebied waar de pijn uitstraalt wordt aangepakt.

Belangrijk om te benadrukken is dat dry needling niet hetzelfde is als acupunctuur, hoewel we dezelfde naalden gebruiken. De naald wordt via een kokertje in de huid geplaatst, wat nauwelijks voelbaar is. Tijdens de behandeling zoeken we naar het triggerpoint, wat een zeurderig trekkend gevoel kan geven en soms een lokaal krampje in de spier kan veroorzaken. Zodra de spier zich ontlaadt, ontspant deze en biedt de behandeling effectieve spierontspanning.

Naast dry needling krijg je ook rekoefeningen en bewegingsoefeningen om de spieren beter te laten bewegen.

De behandeling van dry needling valt onder fysiotherapie en is een doeltreffend middel om pijn te verlichten en spieren te ontspannen. 

Meer informatie over Dry needling

Wil je graag meer informatie ontvangen? Stuur ons dan gerust een e-mail of maak gelijk een afspraak. We staan klaar om al je vragen te beantwoorden en je verder te helpen.

Afspraak maken

Wil je liever gelijk een afspraak maken? Dat kan op twee manieren. Via onze afsprakenplanner kun je zelf eenvoudig een geschikt tijdstip kiezen wat jou het beste uitkomt. Je kunt ons uiteraard ook bellen. Wij zijn van maandag tot en met vrijdag, tijdens openingstijden, bereikbaar om een afspraak in te plannen.

Mocht je onze voice-mail krijgen, spreek dan gerust in. We bellen altijd terug!

Plan online een afspraak

Fysiotherapie Mariastraat

Sint Mariastraat 75
3014 SH Rotterdam

Bel ons 010 - 4362127

Stuur een Whatsapp

Of mail ons


Locatie

Sint Mariastraat 75
3014 SH Rotterdam

Algemene voorwaarden
Privacy Policy

Openingstijden

Maandag en Woensdag:  08.00 tot 18.00 uur
Dinsdag en Vrijdag van 08.00 tot 20.00 uur
Donderdag van 08.00 tot 17.00 uur

Wij behandelen uitsluitend op afspraak.


FYSIOTHERAPIEPRAKTIJK ROTTERDAM CENTRUM © Fysiotherapie Mariastraat 2024