Enkelklachten

Herstel je enkelgewricht met onze persoonlijke aanpak

Meestal heb je klachten aan je enkel als je er tijdens het dagelijks leven of of sport doorheen bent gegaan. De enkel wordt dan dik en kan tijdelijk een andere kleur hebben. Wij kunnen je vanaf het vroegste stadium van deze blessure al heel goed helpen.

Het enkelgewricht wordt gevormd door het uiteinde van uw onderbeen, dat als een vork over de bovenkant van je voet staat. Bij een verzwikking kun je een zijwaartse beweging van dit gewricht niet op tijd corrigeren en worden de banden aan de zijkant opgerekt of scheuren ze deels in. Afhankelijk van de intensiteit van deze beweging, verliest je enkel stabiliteit of raakt zelfs beschadigd.

Acute blessure

Is het kort geleden dat je je enkel blesseerde? Wij helpen je met een goede basis voor een volledig herstel. Doordat de stabiliteit van je enkel namelijk langzaam herstelt, is de kans op herhaling van een verzwikking groot. Wij maken slim gebruik van ondersteuning zoals tape en een brace. Zonder dat je hier van afhankelijk wordt. Wil je weer gaan sporten? Dan sluiten wij je revalidatie af op het niveau van je sport.

Chronische blessure

Is de verzwikking van je enkel al langer geleden maar heb je hier nog steeds last van? Dan controleren wij de beweeglijkheid van je enkelgewricht. Mogelijk beweegt je enkel niet soepel. Dit zorgt voor pijn in het gewricht of een snellere vermoeidheid in de spieren van je onderbeen.

Achillespees

Achillespeesblessures behoren ook tot enkelklachten. De achillespees brengt de kracht van de kuitspier over op de enkel. Hierdoor kun je afzetten. Deze pees krijgt nogal wat duw- en trekkracht te verwerken. Bij een te grote intensiteit kan de pees overbelast raken, beschadigen of zelfs scheuren. Ook bij de behandeling van deze blessure baseren wij ons op de richtlijnen voor je hersteltijd en het niveau waarop je de revalidatie af wilt sluiten.

Wij hebben veel ervaring bij revalidatie na een afgescheurde pees.

Meer informatie over Enkelklachten

Wil je graag meer informatie ontvangen? Stuur ons dan gerust een e-mail of maak gelijk een afspraak. We staan klaar om al je vragen te beantwoorden en je verder te helpen.

Afspraak maken

Wil je liever gelijk een afspraak maken? Dat kan op twee manieren. Via onze afsprakenplanner kun je zelf eenvoudig een geschikt tijdstip kiezen wat jou het beste uitkomt. Je kunt ons uiteraard ook bellen. Wij zijn van maandag tot en met vrijdag, tijdens openingstijden, bereikbaar om een afspraak in te plannen.

Mocht je onze voice-mail krijgen, spreek dan gerust in. We bellen altijd terug!

Plan online een afspraak

Fysiotherapie Mariastraat

Sint Mariastraat 75
3014 SH Rotterdam

Bel ons 010 - 4362127

Stuur een Whatsapp

Of mail ons


Locatie

Sint Mariastraat 75
3014 SH Rotterdam

Algemene voorwaarden
Privacy Policy

Openingstijden

Maandag en Woensdag:  08.00 tot 18.00 uur
Dinsdag en Vrijdag van 08.00 tot 20.00 uur
Donderdag van 08.00 tot 17.00 uur

Wij behandelen uitsluitend op afspraak.


FYSIOTHERAPIEPRAKTIJK ROTTERDAM CENTRUM © Fysiotherapie Mariastraat 2024