Nekklachten

Nekklachten begrijpen en verlichten

Vaak voelt de nek dan stijf aan en is sprake van een verminderde beweeglijkheid van de nek. Nekpijn kan zowel plotseling ontstaan als meer geleidelijk en kan bijvoorbeeld hevig, zeurend of dof aanvoelen.

Bij de behandeling van nekklachten kun je denken aan een combinatie van algemene fysiotherapie, mobilisatie van de nek en bovenrug, rektechnieken, voorlichting en advies, houdingsadvies en training en oefentherapie.

Naast pijn in de nek kan de pijn ook uitstralen naar het hoofd en zorgen voor hoofdpijn, duizeligheid, uitstralende pijn naar de bovenrug, schouderregio of armen.

Het is niet altijd duidelijk hoe nekpijn ontstaat, maar mensen vertellen meestal dat het maken van een verkeerde beweging de oorzaak was. Daarnaast kunnen overbelasting, verkeerde houding of spanningen ten grondslag liggen aan het ontstaan van nekklachten. Hoewel pijn in de nek veelal vanzelf verdwijnt, kan dit hinderlijk zijn in de uitvoering van dagelijkse bezigheden.

Wij willen je graag helpen met het in kaart brengen van factoren die mogelijk een rol spelen bij het ontstaan van de klachten en hoe deze in de toekomst kunnen worden voorkomen.

Dry Needling

Bij Fysiotherapie Mariastraat beschikken we over ruime ervaring in dry needling. Onze gecertificeerde therapeuten werken sinds 2005 met deze behandelmethode. Deze uitgebreide ervaring maakt ons bekwaam in het effectief toepassen van dry needling voor schouder-, nek- en lage rugklachten, evenals andere klachten (waaronder kaak- en hoofdpijnklachten) waarbij deze techniek passend is.

Meer informatie over Nekklachten

Wil je graag meer informatie ontvangen? Stuur ons dan gerust een e-mail of maak gelijk een afspraak. We staan klaar om al je vragen te beantwoorden en je verder te helpen.

Afspraak maken

Wil je liever gelijk een afspraak maken? Dat kan op twee manieren. Via onze afsprakenplanner kun je zelf eenvoudig een geschikt tijdstip kiezen wat jou het beste uitkomt. Je kunt ons uiteraard ook bellen. Wij zijn van maandag tot en met vrijdag, tijdens openingstijden, bereikbaar om een afspraak in te plannen.

Mocht je onze voice-mail krijgen, spreek dan gerust in. We bellen altijd terug!

Plan online een afspraak

Fysiotherapie Mariastraat

Sint Mariastraat 75
3014 SH Rotterdam

Bel ons 010 - 4362127

Stuur een Whatsapp

Of mail ons


Locatie

Sint Mariastraat 75
3014 SH Rotterdam

Algemene voorwaarden
Privacy Policy

Openingstijden

Maandag en Woensdag:  08.00 tot 18.00 uur
Dinsdag en Vrijdag van 08.00 tot 20.00 uur
Donderdag van 08.00 tot 17.00 uur

Wij behandelen uitsluitend op afspraak.


FYSIOTHERAPIEPRAKTIJK ROTTERDAM CENTRUM © Fysiotherapie Mariastraat 2024