Tarieven en vergoedingen

Tarieven fysiotherapie 2023

Tarieven

Behandeling fysiotherapie € 41,00
Intake en onderzoek na screening € 54,00
Intake en onderzoek met verwijsbrief € 54,00
Telefonische zitting € 41,00
Toeslag voor aan huis behandeling € 16,20
Dynaband € 2,50
Triggerpointballetje € 6,00
Katrol € 11,00
Verstrekte verband- en hulpmiddelen Kostprijs
Behandeling dryneedling € 41,00
Niet nagekomen eerste afspraak € 37,00
Niet nagekomen afspraak € 28,00
Eenvoudige korte rapporten € 20,00
Meer gecompliceerde, tijdrovende rapporten € 82,00

U wordt verzocht uw actuele verzekeringsgegevens door te geven aan de fysiotherapeut. Controleer de naam van de aanvullende polis en hoeveel behandelingen u vergoed krijgt. De praktijk draagt niet de verantwoordelijkheid voor uw vergoeding voor fysiotherapie. De praktijk heeft afspraken met alle zorgverzekeraars. Indien uw zorgverzekeraar (gedeeltelijk) niet vergoedt, dan kunt u onze lijst tarieven fysiotherapie op deze website via ‘tarieven’ en in onze wachtkamer raadplegen.

Behandelingen fysiotherapie worden vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. Het aantal behandelingen dat wordt vergoed is afhankelijk van de polisvoorwaarden. Wanneer onze praktijk een overeenkomst heeft met uw zorgverzekeraar declareren wij rechtstreeks. U ontvangt dan geen nota. Op behandelingen die niet voor vergoeding van de zorgverzekeraar in aanmerking komen, zoals ongedekte zorg, sportmedische begeleiding en niet nagekomen afspraken, worden bij u in rekening gebracht. Betalingen van deze afspraken dient u direct per pin-transactie op de praktijk te voldoen. In de volgende situaties vindt er vergoeding plaats vanuit de basisverzekering:

  • Kinderen tot 18 jaar zonder chronische indicatie maximaal 18 behandelingen per jaar, evt. aangevuld met het aantal behandelingen van uw aanvullende verzekering.
  • Chronische aandoeningen voorkomend op de door de overheid vastgestelde “Chronische lijst”. De eerste 20 behandelingen worden mogelijk vergoed, dit is afhankelijk van uw aanvullende verzekering. Vanaf de 21ste behandeling vindt de vergoeding plaats vanuit de basisverzekering. Lees uw verzekeringspolis na betreffende het aantal behandelingen dat vergoed wordt door uw verzekeraar. Voor vragen hierover kunt u altijd terecht bij uw fysiotherapeut.

Vergoedingen

Wij hebben momenteel contracten met alle grote zorgverzekeraars. Deze contracten worden jaarlijks tegen het licht gehouden en bepalen wij of we nog vinden dat de betreffende zorgverzekeraars aan onze eisen voldoen. Een aantal van de kleinere zorgverzekeraars voldoet momenteel niet aan onze eisen. Daarmee hebben we dus geen contract momenteel. Als je bij één van deze partijen verzekerd bent dan kun je direct bij ons afrekenen en de factuur indienen bij je verzekeraar.

  • Zorg en Zekerheid
  • Salland
  • ENO
  • EU Care
  • Caresq

Zorgverzekering vergelijken

Voor de zekerheid adviseren we je altijd om zelf goed uit te zoeken hoe je verzekerd bent door contact op te nemen met je verzekeraar om te verifiëren of jouw behandelingen direct vergoed worden of niet.


Locatie

Sint Mariastraat 75
3014 SH Rotterdam

Algemene voorwaarden
Privacy Policy

Openingstijden

Maandag en Woensdag:  08.00 tot 18.00 uur
Dinsdag en Vrijdag van 08.00 tot 20.00 uur
Donderdag van 08.00 tot 17.00 uur

Wij behandelen uitsluitend op afspraak.


FYSIOTHERAPIEPRAKTIJK ROTTERDAM CENTRUM © Fysiotherapie Mariastraat 2024