Manuele Therapie volgens het Mulligan concept

Effectieve en pijnvrije therapie

Mulligan’s behandelmethode onderscheidt zich op twee belangrijke punten aanzienlijk van veel andere behandelconcepten.

  1. Zijn technieken kunnen volledig pijnvrij worden toegepast, indien geïndiceerd.
  2. De patiënt speelt een actieve rol tijdens de uitvoering van de technieken.

Overige kenmerken:

  • Meteen resultaat
  • Toepasbaar op alle gewrichten, evenals bij hoofdpijnklachten en duizeligheid.

Actieve rol van de patiënt

Mobilisaties (beweeglijk maken) van gewrichten worden in verschillende concepten op verschillende manieren gebruikt. Over het algemeen worden mobilisaties door de therapeut passief uitgevoerd met het doel verklevingen los te maken en daardoor de beweeglijkheid van het gewricht te verbeteren of te herstellen.
Door de mobilisaties deels actief te maken kwam Mulligan erachter dat hij spectaculaire vooruitgang kon boeken met zijn patiënten, en nog pijnvrij ook!

Resultaat in korte tijd

Mulligan gaat er vanuit dat er in het gewricht sprake is van een “positiefout”. Door deze fout te herstellen kan zeer snel veel resultaat geboekt worden.
Voor een optimaal en blijvend eindresultaat moet de techniek een aantal malen worden herhaald. Door het pijnvrij herhalen van de probleembeweging wordt volgens Mulligan de “memory-functie” van het gewricht opnieuw geactiveerd.

Toepasbaar op alle gewrichten en tevens bij hoofdpijnklachten en duizelingen

Met de technieken van Mulligan kan, indien hiervoor een juiste indicatie bestaat, zeer functioneel worden behandeld. Bijna alle mechanisch getinte klachten kunnen vanuit de “probleembeweging” direct worden aangepakt. Door het te behandelen gewricht passief in zijn juiste positie te zetten en daarna zonder pijn de beweging te herhalen kan onmiddellijk het effect van de techniek worden beoordeeld.
Spectaculaire resultaten bij langdurige klachten ( “Miracles” zoals Mulligan ze omschrijft) kunnen bij een juiste indicatie worden bereikt. Vooral de behandeling van hoofdpijnklachten, de tenniselleboog, fasciitis plantaris (felle pijn aan de hak), patello femorale klachten (kniepijn), bursitis trochanterica (heuppijn) en duizeligheid spreken tot de verbeelding. Het mooie van de techniek is dat er direct resultaat moet zijn en dus ook direct kan worden gekeken of deze behandelmethode wel of niet werkzaam is.

Meer informatie over Manuele Therapie volgens het Mulligan concept

Wil je graag meer informatie ontvangen? Stuur ons dan gerust een e-mail of maak gelijk een afspraak. We staan klaar om al je vragen te beantwoorden en je verder te helpen.

Afspraak maken

Wil je liever gelijk een afspraak maken? Dat kan op twee manieren. Via onze afsprakenplanner kun je zelf eenvoudig een geschikt tijdstip kiezen wat jou het beste uitkomt. Je kunt ons uiteraard ook bellen. Wij zijn van maandag tot en met vrijdag, tijdens openingstijden, bereikbaar om een afspraak in te plannen.

Mocht je onze voice-mail krijgen, spreek dan gerust in. We bellen altijd terug!

Plan online een afspraak

Fysiotherapie Mariastraat

Sint Mariastraat 75
3014 SH Rotterdam

Bel ons 010 - 4362127

Stuur een Whatsapp

Of mail ons


Locatie

Sint Mariastraat 75
3014 SH Rotterdam

Algemene voorwaarden
Privacy Policy

Openingstijden

Maandag en Woensdag:  08.00 tot 18.00 uur
Dinsdag en Vrijdag van 08.00 tot 20.00 uur
Donderdag van 08.00 tot 17.00 uur

Wij behandelen uitsluitend op afspraak.


FYSIOTHERAPIEPRAKTIJK ROTTERDAM CENTRUM © Fysiotherapie Mariastraat 2024