Fysiotherapie bij Ski-, Snowboard- en Surfblessures

header_surfing

Wanneer je plezier maakt op de piste of de golven bedwingt, kan het soms gebeuren dat je je bezeert. Gelukkig staat Fysiotherapie Mariastraat paraat om je te helpen herstellen van knie-, enkel- en andere blessures die je kan oplopen tijdens het skiën, snowboarden en surfen.

 

Knieklachten

Knieblessures zijn veelvoorkomend bij skiërs, snowboarders en surfers. Het kan gaan om verdraaiingen, verrekkingen of zelfs scheuren in de kniebanden. Fysiotherapeuten gebruiken verschillende technieken om deze blessures te behandelen. Dit omvat vaak oefeningen om de spieren rond de knie te versterken en de stabiliteit te verbeteren. Ook kan mobilisatie van het kniegewricht en het aanleren van goede bewegingspatronen helpen om de knie te ondersteunen tijdens activiteiten.

Enkelklachten

Enkelblessures zijn ook vaak voorkomend bij skiërs, snowboarders en surfers, vooral door de ongelijkmatige terreinen en de dynamische bewegingen die bij deze sporten horen. Fysiotherapeuten richten zich op het verminderen van zwelling en pijn, het verbeteren van de mobiliteit van de enkel en het versterken van de omliggende spieren. Dit kan worden bereikt door middel van oefeningen, mobilisatietechnieken en het gebruik van braces of tape om de enkel te ondersteunen tijdens het herstelproces.

Andere Klachten

Naast knie- en enkelblessures kunnen skiërs, snowboarders en surfers ook te maken krijgen met andere blessures, zoals rugpijn, schouderblessures en polsblessures. Fysiotherapeuten passen hun behandeling aan op basis van de specifieke blessure en de behoeften van de patiënt. Dit kan onder meer bestaan uit manuele therapie, gerichte oefentherapie en advies over het voorkomen van toekomstige blessures.

In het geval van ernstige blessures kan samenwerking met andere zorgverleners, zoals orthopedisch chirurgen of sportartsen, nodig zijn om een uitgebreider behandelplan op te stellen. Het uiteindelijke doel van fysiotherapie bij ski-, snowboard- en surfblessures is om patiënten te helpen hun mobiliteit en functie te herstellen, pijn te verminderen en terug te keren naar hun geliefde sport met vertrouwen en veiligheid. Door de persoonlijke passie voor deze sporten bij Fysiotherapie Mariastraat ben je hier aan het juiste adres!

Voor meer informatie, neem contact op met Tomas via t.dehoog@gcmariastraat.nl

 

snowboardblessures

Gepubliceert op: 09 Apr 2024

Categorie: Klachten

Terug naar overzicht

Alle berichten Klachten Behandelingen Praktijk

Locatie

Sint Mariastraat 75
3014 SH Rotterdam

Algemene voorwaarden
Privacy Policy

Openingstijden

Maandag en Woensdag:  08.00 tot 18.00 uur
Dinsdag en Vrijdag van 08.00 tot 20.00 uur
Donderdag van 08.00 tot 17.00 uur

Wij behandelen uitsluitend op afspraak.


FYSIOTHERAPIEPRAKTIJK ROTTERDAM CENTRUM © Fysiotherapie Mariastraat 2024